Recept- Kyckling med köttfärsris, på arabiskt vis

Dagens middag vart en arabisk favorit! Jag ville överraska mannen när han kom hem från jobbet med en risktig myskväll och gjorde därför en av hans favoriträtter och det uppskattades verkligen :)

 

ra

En hel kyckling
Vitlök
1 citron
Olja
Valfria kryddor(jag använde sju kryddor, kycklingkrydda, allroundkrydda, vitlökspulver och paprikapulver)

1 kopp långkornigt ris
2 koppar vatten
ca 1 dl köttfärs
1 tärning Maggie kycklingbuljong
Sju kryddor
Salt

Sötmandel, cashewnötter och russin till garneringen

 

 

Tillagning

Börja med att rensa kycklingen. Gör små hål i köttet på kycklingen och stick in skivor av vitlök där jämnt fördelat över hela kycklingen. Smörj sedan in hela kycklingen med citronskivor och lägg även vitlök och citron inne i kycklingen.

Nu ska du krydda kycklingen. Strö över kryddorna och häll på lite olja så det blir en marinadliknande blandning och smörj in den runt hela kycklingen.

Sätt in den i ugnen på 180-200 grader och vänd kycklingen varje halvtimme tills den är klar. Det tar olika lång tid beroende på kycklingens storlek och ugnens styrka.

 

Riset gör du genom att börja med att steka köttfärsen i olja i en kastrull tills det är klart. Krydda med lite sju kryddor. Häll över 1 kopp ris och två koppar vatten och låt koka upp. Ha i en buljongtärning och mer sju kryddor och lite salt. Låt riset koka upp och sänk sedan värmen till 1 an och låt sjuda tills riset är klart.

Stek nötterna och mandeln i lite olja i en stekpanna tills de har fått färg och strö sedan över dem tillsammans med russin över riset när det är klart.

 


Kommentarer
Therese Carlsson säger:

Wow det där såg gott ut =)

2013-01-12 | 17:36:00
Bloggadress: http://www.nattstad.se/teaochfadi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback