18 januari

Hej bloggen!
Idag har det bara varit en tråkig plugga, städa och göra ärenden dag så jag har inte hittat något roligt att skriva om. Jag har också haft en sån där jobbig känsla i kroppen som har förföljt mig hela dagen. Jag vaknade upp av klockan mannens larm som ringde att han skulle upp idag. När jag vaknade så var det ur en jobbig dröm och den här drömmen har förföljt mig hela dagen med en väldigt jobbig krypande känsla i kroppen. Usch!

Aja i morgon blir det jobb igen så jag försöker njuta av fredagskvällen här nu med god middag och lite filmmys framför tvn. Det är lite konstigt känsla det här med att jobba lördagar, jag får aldrig någon sån där avslappnad helgkänsla i kroppen när jag jobbar lördagar. Jag hinner liksom aldrig riktigt slappna av då man bara har söndagen ledigt. Fredagarna kan jag inte riktigt njuta av då jag vet att jag ska upp tidigt och jobba dagen efter, och lördagen jobbar man, och sen söndagen är man bara sur för att helgen snart är slut. Haha jag vet inte var jag vill komma med det här men jag kände att jag ville skriva ner lite av mina tankar just nu bara :)

Förresten jag har sökt lite sommarjobb idag! Alla jag berättar det för tycker att jag är galen. Det är ju bara januari men jag har bestämt mig för att jag ska få sommarjobb i år och det är ett bra ett också! :P

Kram

Dagens outfit

Tröja från Gina Tricot och jeans från Zara. Skjortan har jag satt på nitarna själv!


Todays bracelet!


17 januari

Hej bloggen! Nu är jag i skolan igen och lyssnar på de första grupperna som redovisar och snart är det min tur! När jag var mindre så var jag alltid nervös när jag skulle redovisa, eller jag var nervös jämt när jag skulle prata högt inför andra! Jag blev helt röd i ansiktet och visste inte alls vad jag skulle säga. Men det där har jag lyckligtvis tagit mig över nu, jag bestämde mig bara för att inte vara nervös för det blir som det blir! Och oftast blir det bra! :) Man känner sig mycket mer harmonisk om man slipper känna sig nervös och oroa sig hela tiden!

Hoppas ni får en bra dag!


Köttfärsröra med vita bönor och paprika

Dagens middag blev en köttförsröra med vita bönor, paprika och chili. Den var riktigt god! Här kommer receptet :) 

 

4 personer

500  nötfärs
2 gula lökar 
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
500 gram krossad tomat 
1 dl chilisås
1½ dl vatten
buljongtärningar
5 dl vita bönor på burk
paprikapulver
Salt och svartpeppar

 

1: Bryn köttfärs, lök, paprika och vitlök tillsamman i en hög stekpanna eller gryta.

2: Blanda ner krossad tomat, chilisås vatten och fond, låt småkoka 10 minuter.

3: Blanda ner bönor och paprika pulver, lås småkoka i ca 15 minuter.

4: Smaka av med salt och svartpeppar. Servera ris eller pasta till grytan. 


Members

Hej! Jag ville bara tipsa om ett jättebra erbjudande just nu!
Jag är med i en exklusiv shoppingklubb som heter Members och de har just nu en deal att om någon som redan är medlem bjuder in så får du som blir inbluden 50 kr att handla för på sidan. En superbra deal helt enkelt! 
 
Members har exklusiva deals varje dag med kläder, smycken, skor och heminredning bland annat från alla möjliga olika märken med upp till 70% rabatt!  Just nu har de en deal på skorna jag köpte från lundberg och många andra skor från det märket också. 
 
De har också deals från de här märken och om några dagar startar en deal från Nelly.com! Det får ni inte missa :) Så om ni vill bli medlemmar så kommentera det här inlägget med er epostadress så skickar jag en inbjudan till dig! 
 

 
 

16 Januari

Hej bloggen! Idag är en seg dag. Jag är trött, kroppen är trött och min hjärna är minst sagt trött av allt pluggande och läsande. Om jag fick bestämma så skulle jag bara sova bort hela dagen men det kan jag tyvärr inte. Jag M.Å.S.T.E plugga :(

Aja det blir snart bättre, bara i morgon sen är det långhelg och jag tänker inte röra en enda bok på hela helgen :)

Jag har fått avier med lite roliga paket som ligger uppe på posten, får se om jag ska åka och hämta dem i dag eller om jag tar det i morgon på väg hem. Vi får se :)

Ha en bra dag så hörs vi senare :)
 
 
Så här ser det ut utanför fönstret just nu :)

Shoppat

Hej bloggen! Idag fick jag hem ett paket som jag har väntat på från Nelly.com
I det så låg det två ursnygga skor som jag har köpt på nellys rea! Skorna kommer från Lundberg och modellen heter Vancouver :)
 
Jag tyckte dem var så snygga så jag köpte dem i både Svart och Brunt :)
 
 
 
De blir perfekta till snygga outfits i vår :) 

Snö

Hej bloggen! Nu är jag på väg hem från jobbet och det är inte det lättaste för det har kommit jättemycket snö. Det är stora vallar med snö överallt och det är jättehalt! Det har kommit flera decimeter snö. Jag tycker om snö på vintern men så här mycket är bara jobbigt :( jag är i alla fall jätteglad för mina vinterkängor för med dem kan jag pulsa i snön lyan att bli blöt om fötterna! 


Så här ser det ut just nu;


15 januari

Hej bloggen! Jag har precis gått upp och sitter här och försöker vakna till. Idag blir det att plugga unna jag ska till jobbet vid 15 tiden. Jag har redovisning på torsdag så det är bara att kämpa på tills dess. Sen är den här kursen slut och vi har långledigt till Tisdag innan nästa kurs drar igång. Jag jobbar dock två dagar men det är skönt ändå!

Nu ska jag gå och göra någon mysig pluggfrukost sen kör jag igång!

Kram så länge :)


Shoppat - Klocka

Jag har länge suktat efter en av dessa klockar från Marc by Marc Jacobs. 
 
 
Men som student så får man inse sina svagheter och en av dem är just nu bankkontot. Haha, men jag hittade den här fina klockan på Ur & Penn i helgen och tycktre att den liknade lite de andra klockorna. För att inte tala om att priset bara är ca 10 % av vad de andra klockorna kostar :) 
 
Nå vad tycker ni? :)
 
 
 

Dagens outfit

Jeans och stickad tröja från Zara, smycken Ur och Penn


Päls VS ingen päls

Hej!
Jag skrev ju till er för några dagar sedan och berättade att jag hade köpt en boomerang jacka och idag fick jag hem en päls till luvan som passar jackan. (självklart fusk, skulle aldrig ha en äkta päls på mig)
Men nu behöver jag er hjälp, vad är finast, med eller utan pälsen? Haha ilandsproblem jag vet men jag kan bara inte bestämma mig :P
 
 
 

14 januari

Hej bloggen!
Jag sitter i skolan. Jättetrött!! Jäsp! Har varit här sedan klockan 8 och håller på och förbereder en gruppredovisning om svenska minoriteter.

Här kommer en bild på dagens armband ^^


Favoritlåten just nu

<div> 
 

Jag är med i en tävling!

Jag är med och tävlar om en valfri vara från Egobird/rutstore på den här bloggen!

En pilgrims död

Hej! Jag sitter och kolla på serien "en pilgrims död" som sänds på svt 1 nu. Den handlar om utredningen kring mordet på vår förra stadsminister Olof Palme och är både tillbakablickar från den tiden och även nutid. I delarna från dåtiden så är pappasbil är med då den kommer från samma år som han blev mördad och passar då bra in i miljön då. Så pappa ville att vi alla ska kolla på den tillsammans. Jag vet dock inte vilket/ vilka avsnitt som bilen är med i. 


För er som är intresserade så har han en välbevarad grå Volvo 245 kombi, så filmteamet ringde upp pappa och frågade om de fick ha med bilen i inspelningen och pappa sa så klart ja! :)


halsduksmössa

Hej bloggen! Nu har jag kommit hem från jobbet och håller på att tina upp igen efter dagens arbete. Vi var ute idag med och idag var det kallare än igår! Jag har alltid som vana att kolla på termometern innan jag klär på mig på morgonen för att veta vad jag ska ha för kläder och idag visade termometern -15 grader! Jag höll på att tuppa av när jag tänkte på att vi ska jobba ute hela dagen så jag satt på mig tre byxor och tre tröjor men enda frös jag hela dagen! Solen kom fram ett litet tag och som minst var det nog en 6-7 minusgrader. Men jag frös inte om fötterna en enda gång så mina skor är himla bra!

Men jag frös desto mer om halsen och öronen så jag tog en rast och gick snabbt in på indiska och köpte en mösshalsduk. Den är gjord i ull så den är riktigt varm och så sitter mössan och halsduken ihop. Smart! Det var halva rea priset på den, så jag fick den för 50 kronor. Bra pris tyckte jag :)

Nu ska jag göra potatis och purjolökssoppa till middag. Soppa är bra när man är nerkyld in i skelettet :P Lägger kanske upp receptet här senare.


Citat

Här kommer lite pepprande citat så här på söndags morgonen! Enjoy :)

Alla bilder kommer från weheartit


13 januari

Hej bloggen!
Jag ska precis åka till jobbet men tänkte bara uppdatera lite snabbt här först. Igår så började vi med att åka till Heron City ett tag och köra lite maskiner där. Men när vi är där så ringer en kompis till Mannen som bor i närheten och vill att vi kommer över. Så vi köper med oss Lyxshake från Max( Mannens favorit) och åker hem till dem. Där blir det en rolig kväll med mycket skratt, lite kortspel och en massa prat. Så det vart en lyckad kväll :)

Så här såg jag ut igårkväll:


Kvällen

Hej bloggen!
Vi har precis ätit här och ska nu dra ut och hitta på något skoj! Det står just nu mellan Heron city och bowling, eller bio <3
Vi får se vad det blir! Hoppas ni har en mysig kväll!
Kram

Shoppat

Hej! Nu är jag hemma från jobbet! Det var ganska kallt att jobba ute idag, -5 grader i Stockholm. Så min näsa håller på för fullt att tina upp nu. Haha. Jag får alltid som en Rudolf mule när det är kallt ute. Helt röd om näsan!

Här kommer bilder på det jag handlade idag!
Väskan var jättebra och får plats med hur mycket som helst! Den hade också två axelband i stället för ett så om man ska åka tåg eller buss och ska bära den så kan man ha den som en ryggsäck på ryggen! Det är jättebra, jag vet inte hur många gånger som jag har fått ont i ryggen eller axel för jag har burit en tung väska på bara en axel. Så det kändes jätteskönt!

Väskan är som sagt från stadium och tröjan och pyjamasbyxorna( de har vita stjärnor på, syns inte så bra på bilden) är från H&M. Resten kommer från Apoteket. Jag är så himla torr under hela vinterns så jag måste smörja in mig hela tiden med olika krämer och sånt!

Kram


Jobb

Hej bloggen! Nu sitter jag på jobbet och har en liten lunchrast. Jag äter thai mat, min favorit med kyckling och nudlar. :) Innan jag satte mig att äta så var jag inne en snabbis och gjorde lite rea fynd i två butiker. Visar upp vad jag har köpt sen när jag kommer hem. :) Jag köpte bland annat en jättebra resväska som jag kan ha när vi åker till Örebro, mon förra tog mannens mamma med sig när hon åkte till Libanon så jag behövde en ny och hittade en stor och fin på Stadium på halva rea priset, jättebra!

Vi är i ett köpcentrum och jobbar idag som är utomhus och då passade jag på att ha mina nya skor! De är jättevarma och bra. Annars brukar jag alltid frysa om fötterna när det ät kallt men med de här skorna fryser jag inte alls!


Tips - campadre

 
 

Hej! Jag ska strax åka till jobbet nu men ville bara tipsa er om en sida som heter Campadre som har shoppingdeals med kända varumärken varje dag! Just nu har de bland annat rabatt på produkter från schwarzkopf som "oasis dust it"! Gu går till sidan här!


Ny design!

Nu har jag suttit och knåpat ihop en design till bloggen. Den är inte helt klar än för jag är inte helt nöjd med färgerna. Men nu är jag är på väg iallafall,  fast nu orkar jag inte mer för i dag. Ögonen går nästan i kors av alla färgkoder och text :) 
 
Vad tycks?
 

Recept- Kyckling med köttfärsris, på arabiskt vis

Dagens middag vart en arabisk favorit! Jag ville överraska mannen när han kom hem från jobbet med en risktig myskväll och gjorde därför en av hans favoriträtter och det uppskattades verkligen :)

 

ra

En hel kyckling
Vitlök
1 citron
Olja
Valfria kryddor(jag använde sju kryddor, kycklingkrydda, allroundkrydda, vitlökspulver och paprikapulver)

1 kopp långkornigt ris
2 koppar vatten
ca 1 dl köttfärs
1 tärning Maggie kycklingbuljong
Sju kryddor
Salt

Sötmandel, cashewnötter och russin till garneringen

 

 

Tillagning

Börja med att rensa kycklingen. Gör små hål i köttet på kycklingen och stick in skivor av vitlök där jämnt fördelat över hela kycklingen. Smörj sedan in hela kycklingen med citronskivor och lägg även vitlök och citron inne i kycklingen.

Nu ska du krydda kycklingen. Strö över kryddorna och häll på lite olja så det blir en marinadliknande blandning och smörj in den runt hela kycklingen.

Sätt in den i ugnen på 180-200 grader och vänd kycklingen varje halvtimme tills den är klar. Det tar olika lång tid beroende på kycklingens storlek och ugnens styrka.

 

Riset gör du genom att börja med att steka köttfärsen i olja i en kastrull tills det är klart. Krydda med lite sju kryddor. Häll över 1 kopp ris och två koppar vatten och låt koka upp. Ha i en buljongtärning och mer sju kryddor och lite salt. Låt riset koka upp och sänk sedan värmen till 1 an och låt sjuda tills riset är klart.

Stek nötterna och mandeln i lite olja i en stekpanna tills de har fått färg och strö sedan över dem tillsammans med russin över riset när det är klart.

 


Rabatt tips!

Jag tänkte tipsa er om lite roliga rabatter som finns just nu ifall ni är sugna på att internetshoppa lite :)
 
http://www.jackan.com/ har 50% rabatt på säsongens vinterjackor!
 
http://www.lindex.com/ har köp två betala för en på alla reavaror!
 
http://www.hm.com/se har 10% på hela ditt köp! Erbjudandet gäller online t.o.m. 17/1 när du anger kod 0285 
 
http://se.zoovillage.com/ har 50% på nästan hela sortimentet! Mycket märkeskläder! 
 
http://indiska.com/ Min favoritbutik Indiska har 20% rabatt på alla gardiner och sen har de ju även rea!
 
 
Så det var lite tips från mig! Är det här något som ni tycker om? Tips på olika reor/rabatter för jag brukar ha bra koll på det så jag kan posta lite inlägg ibland med det :)
 
 
s

Nätshoppat

Hej bloggen! 
Idag är jag ledig och är i full gång att plugga men tilllät mig att ta en liten paus och då gled jag in på den här sidan.
Jag tänkte tipsa er om den sidan för jag blev förvånad vilket bra utbud och prider de har. Både på sina egna märken men också på kända varumärken som Bondelid bland annat! Lager 157 heter butiken och jag såg på hemsidan att de också har en butik i örebro! Den måste jag verkligen besöka nästa gång jag är i Örebro :)
Nu har jag två favoritbutiker som inte finns i Stockholm men finns i Örebro. Både lager 157 och Rut mfl. 
Tur att jag åker till Örebro i bland då och hälsar på mina kusiner och min min mans släkt som allihopa bor där. 
 
 
När jag var inne på Lager 157s hemsida så kunde jag inte motstå att klicka hem de här läckerbitarna bland annat:
 
 
Har någon av er varit på Lager 157? Vad tycker ni isåfall om butiken?
 
Kram
 

Frågestund!

Då bloggen är relativt ny så tänkte jag ha en frågestund så ni kan ställa frågor till mig och lära känna mig lite bättre! Så kör på och ställ frågor så svarar jag på dem i ett inlägg sen! Om det är någon större fråga så tar jag kanske den i ett separat inlägg :) Så kör på och fråga nu!!
 
Bilder från weheartit.com

Ny jacka!

Äntligen är du min!

Jag har äntligen köpt min älskade Boomerang Alexandra jacka! Jag passade på nu på mellandagsrean och jag ångrar mig inte en sekund! Det här är verkligen en jacka man kan ha år efter år!

Vad tycker ni? Är den fin?


10 januari

 
Hej bloggen! Förlåt att jag inte har bloggat på några dagar men jag har haft tentaplugg och då finns det inte så mycket roligt att skriva för jag sitter inne i böckerna och bara läser och skriver. Inte så roligt som sagt! :( 
 
Men nu är tentan inne och det är lite över en månad tills nästa så nu är det lite lugnare. Om ni undrar vad jag pluggar till, så pluggar jag till lärare! Är inne på 5e terminen nu. Så förhoppningsvis blir det väl lärare av mig om ett tag :) 
 
Haha så kan det vara när man ska plugga, kanske, ibland, alltid... Nej haha jag är faktisk ganska bra på att faktsikt plugga när jag ska :) 
 
Kram 

7 januari

Hej! Nu sitter jag i skolan. Tänkte bara snabbt visa upp hur jag ser ut idag!


Pepparkaks cheesecake

Igår när vi hade kompisar över på middag så gjorde jag en god cheesecake till efterrätt och den blev en stor sucee kan man säga! Jag har alltid älskar cheesecake själv men har faktiskt aldrig gjort det hemma men nu ska jag absolut göra det fler gånger :)

 

Pepparkakscheesecake

Pepparkaksbotten:

25-30 stycken pepparkakor  
1 msk socker
50 gram smör   ( Cirka hälften om man har en mindre form ca 20 cm. )

Fyllning:
200 gram färskost  ( Philadelphia ost)
3 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 apelsin (skalet )

Gör så här:
Mixa pepparkakorna tills det bara blir en slätt av smulor.
Smält smöret och häll i 1 msk socker o rör om tills det blandar sig.
Platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )

Vispa äggula, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke.
Vispa grädde i en annan bunke- grädden ska bli  fast .
Vänd sedan ner grädden i äggblandningen.
Riv sedna ner skalet av apelsinen i detta och rör runt det i smeten.
Vänd sedan över på pepparkaksdegen och låt stå i frysen minst 4 timma innan servering.
Ta fram cheesecaken ca 15- 20 minuter innan det är dags att fika.

Servera gärna med lite färsk apelsin

(receptet hittade jag här!)


6 januari

Hej bloggen! Igår hade vi middag med Jossan och hennes kille! Det var jättemysigt och bjöd på mycket skratt :) vi måste absolut träffas oftare. Idag är sista dagen innan skolan kör igång efter ledigheten, jag har ju redan jobbat en vecka men ändå :( Så idag ska jag bara slappa och njuta av sista lediga dagen. Här kommer en bild på hur jag såg ut igår :)


4 januari

Hej bloggen! Nu sitter jag och älsklingen och kollar på film(snabba cash 2). Den är inte så bra, 1an var mycket bättre. Men jag tycker om skådespelaren som spelar huvudrollen :) vad tycker ni om de filmerna? Har ni sett dem?

I dag innan jobbet så passade jag på att smita in på Gina tricot och köpa de hör fina tröjorna som jag har spanat på ett tag :)


2 januari

God morgon! Idag börjar jag jobba igen efter ledigheten så det är bara piggna till! Jag tycker det är roligt på jobbet och allt det men jag verkligen hatar att vakna av klockan, jag kan gå upp tidigt och så utan problem men när det är klockan som väcker så är det det jättejobbigt tycker jag. Haha

Här kommer en bild på mig igår: Tröja från oasis, jeans cubus.


Bloggar från mobil

Hej bloggen! Jag har precis laddat ner blogg.se appen till min mobil och provar nu att blogga från mobilen!

En bild från nyårsafton i går klänningen kommer i från Zara :)


Bloggkeen

iamrosie.blogg.se

1 Januari 2013

Hej bloggen! Jag har försökt mig på det här med att blogga flera gånger nu och aldrig riktigt fastnat för det. Men nu har min kusin övertalat mig att jag ska starta en ny blogg så då får ja väl göra det! Det är ju endå ett nytt år nu och då ska man börja om på nytt och varför inte göra det med en ny blog ;) 
 
Här får ni en bild på mig igår på nyårsafton :) 
 
Ps. Min blogg ska verkligen inte se ut så här men jag har inte min data så jag kan göra en ny designs själv just nu så vi får stå ut ett tag :P

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.